måndag 1 juni 2009

! ! !

Eftersom dom tydligen tar bort klippen ett efter ett, shit! YouTube!, så postar jag ett till, få se hur länge det ligger kvar... ???!!! Ska det fortsätta såhär är det ju lika bra att sluta blogga!!

(note: Äsch nu funkar inte det här heller!! Vad är det egentligen frågan om, jag blir galen ... hoppas ni hann se. Vad ska jag göra Hannes ....?, det här är bara botten, ska det fortsätta såhär?)

6 kommentarer:

  1. Desto större anledning att fortsätta blogga om upphovsrättsindustrins försök att vinna makten över internet! ;)

    SvaraRadera
  2. Jovisst! Självklart! ... kanske byter jag till något annat, kanske växer det upp nya aktörer istället för YouTube. Informera mig gärna om vad som händer.

    SvaraRadera
  3. Vi har nog bara sett början på nätcensuren, tyvärr. Från statligt håll kommer ACTA och IPRED2 snart, och de privata företagen/internetoperatörerna kommer snabba att bygga antimarknader för att gynna sina egna tjänster (typ blockera hela youtube för att promota sin egen videotjänst), så fort de får laglig möjlighet (det får det kanske snart genom telekompaketet).

    Vår modell (vår "aktör") är redan här, BitTorrent - mer känt i The Pirate Bays tappning. Fildelning är det enda demokratiska sättet att bygga nya strukturer. Så fort vi börjar förlita oss på centrala aktörer (såsom youtube) öppnar det för censur.

    Tyvärr är möjligheterna att bädda in video på en blogg via BitTorrent små - än så länge. Det finns flera spännande projekt som jobbar på det. Men så länge man riskerar fängelse och mångmiljonskadestånd för att man driver ett hobbyprojekt i mänsklighetens tjänst kommer kanske inte så mycket utvecklas..

    Jag hoppas därför på en politisk svängning. Om Piratpartiet kommer in i parlamentet kanske det kan få de andra partierna att fatta hur viktig frågan är. Att det inte bara är att skriva in den i partiprogrammet för att det se bra ut, men sedan rösta tvärtom när det kommer till kritan.

    Svamlig kommentar.. Men det är svårt att få ordning på tankarna när man är förbannad.

    SvaraRadera
  4. Jag är glad för din kommentar, svamlig eller ej, den visar på frustrationen och ilskan över det här och det är det jag vill lite ha fram.

    Det kommer säkert att komma upp nya aktörer och möjligheter för mig som bloggare, det trista är att det verkar mer och mer som om man måste ha mer och mer kunskap för att kunna göra roliga saker, och det är trist ... för det stänger ute en hel del personer.

    Vad gäller Piratpartiet så hoppas jag dom kommer in i EU, själv har jag lite svårt att rösta med dom pga osäkerhet inför hur dom kommer att ställa sig i andra mer allmänpolitiska frågor. I vänstern har vi ju en kille som heter Erik Josefsson, som jobbar starkt för öppenhet på nätet m.m., men han står rätt långt ner på listan, vi har också en stor del medlemmar som jobbar flitigt för upphovsrätten ... du vet "Wiehe-vänstern", så det är inte helt självklart hur man skall agera här.

    För jävligt att det så dåligt kommer fram att det handlar om vår yttrandefrihet mer än det handlar om att artister ska få betalt för sin konst!

    "Are you mother fucking ready, for the new shit!!!" ... :-)

    SvaraRadera
  5. Erik Josefsson är grym, prenumerar på hans blogg sedan länge. Hoppas verkligen han kommer in, många i bloggosfären kommer kryssa honom.

    Jag röstade på pp som protest, för att visa att det är så sjukt viktigt att jag är beredd att rösta blankt i alla andra frågor.

    SvaraRadera
  6. Det var bra att få veta att du tycker Erik är helt ok, jag har också läst på hans blogg. Då blir det en röst på vänstern med ett kryss på Erik för min del. Bra! Då blev det bestämt. :-)

    SvaraRadera