söndag 29 mars 2009

mörka timmen ....

... som inte alls var särskilt mörk. Det släktes här och var i fönstren runt omkring, men man fick verkligen koncentrera sig och titta noga för att upptäcka att det i ett och annat fönster faktiskt lyste ett stearinljus istället för en elektrisk lampa. Vi diskuterade om vi skulle låta lamporna med lågenergi förbrukning lysa, men kom fram till att det hela ju är en symbolisk grej, så det mest effektfulla vore att släcka helt.

Jag sa: "Ta nu en bra bild, så jag kan dokumentera det här i bloggen ...", 11-åringen tittade konstigt på mig och sa "mamma .... ?" :-S. Jag insåg att det var mörkt omkring oss och inte helt enkelt att ta en bra bild. :-)

Dåligt av kommunen att inte släcka Rådhustornet mer än till hälften, kanske kan det bero på att det är kostsamt att tända på igen, dom där lamporna tar tid på sig för att komma upp sig, så att säga. Men Grand Hotel var mörkt och hela parken nere vid Strömmen otäckt mörk, tänkte att jag inte hade lust att promenera över bron just under den timmen. Fast det är klart, staden lystes fortfarande gott och väl upp av alla TV apparater, dom ingick uppenbarligen inte i projektet, det var bara lamporna som skulle släckas ... :-) Vi var i alla fall knäppa nog att sitta utan både datorer och TVapparater, 11-åringen klarade hela 50 minuter, sen gav hon upp och gick in och drog på hela köret med Sims Djurliv, mp3 spelare och en flabbig amerikansk komediserie.

Nu har jag ställt fram våra klockor, och konstaterat att tiden gick plötsligt väldigt fort, wops, den är visst redan halv tre :-S.

Blev tvungen att nyttja YouTube och leta fram några versioner av NonEntity, se nedan, och ett par Thåström (Anderstankarsmitta????) som jag lagt upp på Onlythatormore. Nu är det kolsvart ute, Rådhuset är höljt i dimma. I morgon är det sommar!!!

2 kommentarer:

  1. Vi släckte ner på 25-årsfesten jag var på i lördags, men jag måste erkänna att jag har lite svårt att se nyttan med det. Kapitalistherrarna styr världen dit dom vill ändå. :-)

    SvaraRadera