tisdag 24 februari 2009

Nyhetstorka

Det finns en planet som heter "Flintis-planeten", det påstår i alla fall min 11-åring, där lever såna som ser ut som Fredrik R. Dom andra som bor där har hästsvans, men det är nog bara en tillfällighet.

På planeten Flintis tror man på så´nt som vi vanliga människor inte kan förstå, t.ex. tror man att människor blir lyckliga av kärlek. :-) ... men det är ju sant tänker du nu, förvisso, om det är du som lever i ett lyckligt kärleksförhållande så vore det kanske sant, men på Flintis handlar det inte alls om det. På Flintis ler lyckan mot alla, för deras kronprinsessa har förlovat sig, och i och med det blir alla arbetslösa glada, och alla långtidssjukskrivna blir genast friska, och alla som lever på socialbidrag blir rika och firar med läsk och hamburgare, och hela folket lever i ett enda rus av lycka, en lycka som härrör från kronprinsessans kärlek som ju smittar av sig oavbrutet till alla i alla deras år.

"Det här är något riktigt bra och trevligt och jag gläder mig så mycket", säger statsministern på planeten "Flintis", "det här är roligt för svenska folket" ... (fö´låt sa han så?, jo ...hm)

Reportern på eko-redaktionen frågade statsminister Fredrik Reinfeldt om Sverige verkligen har råd med ett bröllop nästa år, och han svarade att "Det här har vi råd med". Jag kunde inte låta bli att tänka att det får dom väl betala för själva, men sen kom jag att tänka på att det är klart att folket ska betala, det är ju oss dom gjort så lyckliga, och inte ska dom väl behöva gå till socialen och be om pengar till tårta. Nä, så kan vi inte ha det.

Jag noterade att själva redaktionen också drabbats av ett lyckorus, under de femton minuter nyheterna förmedlades talade man i exakt tio minuter om prinsessans förlovning, så det måste väl ha varit nyhetstorka ute i världen, för det kan väl aldrig vara så att förlovningen räknas som en nyhet ...? eller att den t.o.m. är av allmänintresse??? Nä usch, det är allt tur att vi inte har kommit dithän ännu! ;-)

(rapport från planeten jorden, reporter: Anställningslös och konstnär och med personlighetsstörningar aka L.B.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar