söndag 13 december 2009

Klockdunder och ekologiska begravningar

Idag söndagen den 13.e december deltar Svenska Kyrkan i en klockringningsmanifestation för klimatet. Jag har försökt ta reda på vilka kyrkor i min stad som kommer att ringa, men har inte lyckats hitta någon, det blir klagomål hos kyrkoherden om det visar sig att Norrköping är tyst i eftermiddag. 350 slag ska klockorna slå, och det skall ske kl 15.00.
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=336557&refid=257399

En annan sak som för många har med kyrkan att göra är begravningar, det är inte direkt miljövänligt att bli begravd... hmf. :-( Kremering släpper ut bly i atomsfären och kistbegravingar är mycket energikrävande. Det finns dock en ekologisk begravningsmetod, och under klimatveckan i Köpenhamn, såklart, har en grupp konstnärer uppmärksammat det hela, Superflex heter dom, och är danskar. Nästa år ska man i alla fall ha möjlighet att begära en ekologiskt begravning, (dags att ta ett snack med sina anhöriga då...?) enligt en artikel i DN, och journalisten tycker att Köpenhamn har "klimatfeber", det går att sätta prefixet "klimat" framför vad som helst just nu, t.ex. klimatkonst eller klimatpizza.

Passa nu på och ät godis och drick kaffe utav bara den. Priserna på kakao och socker världen över har ökat mer än någonsin, på grund av dåliga skördar. Teet är också hiskeligt dyrt, men det har det varit ett tag. Hur ska man kunna klara sig utan choklad .... ??! Jag har för mig att jag skrivit något liknande i ett inlägg för ca ett år sedan, historien upprepar sig och priserna på godsaker ökar kontinuerligt. Kan det möjligen bero till viss del på att godisaffärerna vilja sälja mycket till jul?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar