onsdag 13 augusti 2008

söt eller ful, det är frågan ...

Nu tycker ni kanske jag är onödigt känslig, men sånt här gör mig en aning arg, inte bara en aning faktiskt:
ur DN 2008-08-12

"Den lilla flickan Lin Miaoke trollband publiken med sin sång under den olympiska öppningsceremonin. Med håret i tofsar och med röd klänning utmålades hon som landets blivande stjärna i den officiella engelskspråkiga tidningen China Daily.
Nu avslöjas att Lin Miaoke inte sjöng en ton utan bara mimade. Hon valdes nämligen för sitt söta yttre medan sjuåriga Yang Peiyi stod för sången. Det säger en av arrangörerna i en intervju. Men med sitt knubbiga ansikte och sina ojämna tänder ansågs Yang Peiyi inte vara tillräckligt vacker för att synas under invigningen.

Chen Qigang ansvarig för musiken under invigningen förklarar att barnet som syntes i bild när den kinesiska flaggan bars in på arenan måste vara "perfekt till utseende, känsla och uttryck". - Anledningen till att Yang inte fick synas är att vi ville förmedla rätt bild. Vi tänkte på vad som var bäst för nationen."

Bilden är på den så kallat inte tillräckligt söta flickan, hon som kunde sjunga ... hur den andra ungen ser ut ger jag fullständigt fan i !!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar