tisdag 14 april 2009

kunglig skrivkunnighet

Vad ska du göra den första maj? Själv har jag ingen aning, undrar om det är en speciell dag eller om det är okej att sova länge eftersom det är ledigt. :-)

I Storbritannien ska dom i alla fall välja en ny hovpoet. Den gamla lägger av. Sedan 1500-talet har det funnits en Poet Laureate, men det är en funktion som numera tydligen är lite omdiskuterad. Vad gör han/hon som är hovpoet, jo den som innehaft posten sedan 10 år tillbaka har skrivit 10 dikter till hovet, faktiskt, när en av prinsarna fyllde 18 år bl.a. och när Charles gifte sig med nån brud, och så några gånger till ... I en intervju i the Guardian säger avträdande poet att det varit ett fantastiskt uppdrag men svårt, och han är glad att det är över. Ja det är klart, att åstadkomma tio dikter under tio år, det kan inte vara lätt.

Folket vill ha en mer folklig poet denna gång, men vem blir det? Det får vi reda på den 1:e maj, nice, och guuud va spännande! ;-)

Jag hörde också ett samtal mellan en reporter och nån hovexpert, med anledning av att Barack Obamas fru Michelle hade kramat om drottning Elisabeth, vilket var väldigt sensationellt och diskuterades i media i flera dagar. Hovexperten uttryckte sig övertygande och sa att kungligheter måste ha en distans till oss andra, och det får inte förekomma kroppskontakt, annars har vi ingen nytta av dom som kungligheter, då blir dom som vanligt folk.

... som om jag skulle bry mig.

5 kommentarer:

  1. 1:a maj smäller det... Toni Holgersson spelar i Kalmar! :-) Det blir vårens stora händelse. ;-)

    SvaraRadera
  2. Aha!

    ... ja kunglighet som kunglighet då, tycker väl du. Fast Toni skriver ju sin poesi alldeles själv. :-)

    SvaraRadera
  3. Då är viktoria på väg att bli en helt vanlig människa. För jag förmodar att hon och Westling haft och har kroppskontakt

    SvaraRadera
  4. Men som sagt. Vem bryr sig!!

    SvaraRadera
  5. haha ... ja vem bryr sig??!! ;) Jäkla överklassproblematik.

    SvaraRadera