söndag 29 juni 2008

World Forum flu

Nu är fotbollen snart slut, sedan börjar OS i Kina. Det är tur att vi människor har möjligheter till tidsfördriv och underhållning, annars skulle vi väl gå runt och irra, bli nedstämda och förtvivlade, över all världens elände och miljöförstöringen.

Världsforumen har ökat i antal, blivit mycket populära, poppar upp som svampar ur asfalten, som små trevliga knoppar i de uttorkade öknarna, som förnumstiga socitets-samkväm där intelligenta samtal sägs skapa ett bra samarbetsklimat inför framtida förhandlingar om fred på jorden, "world peace" . Ingenting är så viktigt för en diplomat eller fredsmäklare som bra internationella kontakter. Ingenting är så bra för den utrikespolitiska karriären som en medverkan i ett world-forum i sitt CV, helst det i Davos i Schweiz då, riktigt mysigt och avspänt kallprat tillsammans med Carl Bildt och hans gelikar. Arrangörerna formligen slåss om att få de tyngsta namnen som talare och dragplåster till just sitt forum, männens forum, och deras kvinnliga sällskaps...

Vad driver dessa personer som Jan Eliasson, Hans Blix eller Carl Bildt, om inte karriären går bra längre i Sverige då får man väl fortsätta driva den någon annanstans, för visst har jag skakat hand med Kofi Annan och flera gånger faktiskt och visst är Al Gore en trevlig snubbe, han skulle föra det amerikanska folket rakt in i sopsorteringsfållan och till och med få dem att sluta köra bil. Inflikning: Hur i hela friden namn skulle han kunna klara det? No gas - no car, no car - no job, no job - no life and thus, no americans, ha! Och nästa världskrig kommer inte ens att handla om olja, utan om vatten.

favoritdragplåster

Om vi drar till det stora U-landet i väster, eller till det nyutvecklade OS-landet i öster, kan vi ganska snabbt konstatera att vi har det in i helvete bra, med eller utan samvete då. Visserligen är psykvården i Sverige kass och regeringen ger dom sjuka och arbetslösa sänkt ekonomisk ersättning och utsätter samhällets redan svaga för en hetsjakt utan like, som aldrig verkar ta slut och alla aktiva politker med infytande tycks tiga still, jo. Man kan misstänka starkt att även fru Mona c:o vill ha sänkta ersättningar, de bara låter alliansen ta smällen, för att sedan kunna ta över landet i lugn och ro, men att återställa allt till det ursprungliga kommer dom aldrig att har råd med.

Här demoleras välfärden i Sverige, bit för bit, med blickarna vända mot väster och the bad bush...som snart blir the good B., möjligen ... vapenlagarna är ju fortfarande väldigt generösa där i väster, pang, pang-landet.
Men vilken tur då! att vi kan roa oss med lite fotboll och lite glassätande och dess emellan, och snart börjar OS i landet i öster, måtte det vara bättre än väster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar