onsdag 17 februari 2010

Inget enkelt val ...

Nordanstigs kommun har tagit ett beslut i fullmäktige att dom skall vara en vargfri kommun, ha nolltolerans för varg. Den socialdemokratiska politiker som lämnat in förslaget och fått igenom det säger att ingen har känt nån saknad efter varg och att det inte skulle vara någon fördel för kommunen att ha varg, det skulle bara vara en olägenhet.

Rovdjurspolitiken är en nationell angelägenhet och i vissa fall t.o.m. internationell, eftersom vargen anses utrotninghotad. Nordanstigs kommun anser att det i allra högsta grad är en kommunal angelägenhet just därför att vargen försvårar för invånarna i kommunen, dom kan inte låta sina barn leka fritt i skogen osv. Dom argumenten har man ju hört förr ...

Anledningen till att jag tar upp det i bloggen är meningslösheten i nyheten. P1 morgon´s reporter frågar ungefär såhär: "Men vad gör ni nu då om ett vargpar etablerar sig i er kommun?" Svar: "Ja då hör vi av oss till berörd myndighet och påtalar problemet." Reportern: "Men vilka åtgärder vidtar ni själva?" Svar: "Ja vi kan ju inte göra så mycket åt det." Reportern: "Men då är ni ju inte längre någon vargfri kommon då?" Svar: "Näe det är vi ju inte då."

Att ta beslutet överhuvudtaget verkar fullständigt meningslöst ... mer än att kommunens politiker skrämmer upp folk och sprider ut ett varghat. Den intervjuade politikern förefaller i mina öron vara osedvanligt dum i huvet, inte alls p.g.a. beslutet utan p.g.a. att han ställer upp i en intervju som så uppenbart är till hans nackdel för hur man upplever honom intelligensmässigt.

Sen kan man också ta sig en funderare över hur nyhetsmedierna tänker när dom väljer vilka nyheter dom skall ta upp.

1 kommentar: