tisdag 11 augusti 2009

Aung

Aung San Suu Kyi fick förlängd husarrest ytterligare 1½ år. Burmas regering vill inte att hon skall kunna delta i valet 2010, det är anledningen till att dom hela tiden hittar skäl för att döma henne påstår kritikerna, och i mina öron och för mitt lilla förnuft låter det trovärdigt.

USA och EU m.fl. har protesterat och fördömt beslutet, däremot har t.ex. Kina och Indien inte gjort det. Barack Obama kräver att hon ska friges omedelbart, Gordon Brown tycker att domen är skamlig och Sarkozy vill införa nya sanktioner mot Burma. Undrar om alla svenska turister i Thailand vet att dess regering stöttar den Burmesiska.

En åsikt från en amatör då: Jag är inte säker på att Aung San Suu Kyi förlorar sympatisörer, om regeringen fortsätter att spärra in alla möjliga kandidater i valet kommer ju deras trovärdighet i världen att försämras, fler än Suu Kyi sitter ju inspärrade av politiska skäl, för att inte kunna ställa upp i valet, dom kan väl inte hålla på hur länge som helst, eller ...? Kan dom det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar